Weekendul se apropie din nou de final. Exact
duminica ma apuca pofta de ceva dulce, dar am si nevoie de putina odihna. Asa ca
increc sa le obtin pe amandoua cu retete rapide. Asta este una dintre ele. Supriza
pe care am avut-o a fost mare, pt ca de obicei ruladele mi se rup atunci cand
le rulez, dar asta a iesit suuuper pufoasa, ca sa nu mai spun ce gustoasa. Nu a
apucat sa se raceasca foarte bine ca am si “matrasit-o”.
Ingrediente pentru o rulada:
-
4 – 5
mere potrivite ca marime
-
2
linguri zahar
-
scortisoara
-
4 oua
-
4
linguri zahar
-
4
linguri faina
-
½ lingurita
praf de copt
-
esenta
vanilie
Curatam merele de coaja si samburi si le
dam pe razatoare. Le scurgem bine, amestecam cu cele 2 linguri de zahar si
scortisoara.
Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt
si intindem uniform merele, cat sa acopere toata suprafata.
Separam oaule, albusurile le batem spuma
tare.
Separat mixam 1-2 minute galbenusurile,
adaugam cele 4 linguri de zahar si mai mixam cateva minute pana se albesc. Adaugam
faina si praful de copt si mixam putin, cat sa se omogenizeze.
Incorporam incet, cu o spatula, albusurile
in compozitia de galbenusuri.
Turnam compozitia peste mere.
Dam tava la cuptorul incins (180°C), timp
de cca 20 minute, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, scoatem de la cuptor si
rasturnam pe un prosop de bucatarie, hartia de copt sa fie in sus. Desprindem cu
grija hartia, apoi, cat este fierbinte rulam cat mai strans si lasam sa se
raceasca.
Si gata, fara mare efort si rezultatul
este unul deliciooos.
Spor la treaba si pofta buna!
sursa de inspiratie: La Lena
o ru;ada pe gustul meu, pufoasa, cremoasa si foarte delicioasa ;)
RăspundețiȘtergere