green

duminică, 2 februarie 2014

Rulada cu mere













Weekendul se apropie din nou de final. Exact duminica ma apuca pofta de ceva dulce, dar am si nevoie de putina odihna. Asa ca increc sa le obtin pe amandoua cu retete rapide. Asta este una dintre ele. Supriza pe care am avut-o a fost mare, pt ca de obicei ruladele mi se rup atunci cand le rulez, dar asta a iesit suuuper pufoasa, ca sa nu mai spun ce gustoasa. Nu a apucat sa se raceasca foarte bine ca am si “matrasit-o”.


Ingrediente pentru o rulada:

-         4 – 5 mere potrivite ca marime
-         2 linguri zahar
-         scortisoara
-         4 oua
-         4 linguri zahar
-         4 linguri faina
-         ½ lingurita praf de copt
-         esenta vanilie

Curatam merele de coaja si samburi si le dam pe razatoare. Le scurgem bine, amestecam cu cele 2 linguri de zahar si scortisoara.

Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt si intindem uniform merele, cat sa acopere toata suprafata.

Separam oaule, albusurile le batem spuma tare.

Separat mixam 1-2 minute galbenusurile, adaugam cele 4 linguri de zahar si mai mixam cateva minute pana se albesc. Adaugam faina si praful de copt si mixam putin, cat sa se omogenizeze.

Incorporam incet, cu o spatula, albusurile in compozitia de galbenusuri.

Turnam compozitia peste mere.


Dam tava la cuptorul incins (180°C), timp de cca 20 minute, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, scoatem de la cuptor si rasturnam pe un prosop de bucatarie, hartia de copt sa fie in sus. Desprindem cu grija hartia, apoi, cat este fierbinte rulam cat mai strans si lasam sa se raceasca.


Si gata, fara mare efort si rezultatul este unul deliciooos.




  

  

Spor la treaba si pofta buna!


sursa de inspiratie: La Lena




Un comentariu: