green

marți, 25 martie 2014

Pui Kung Pao










Va spun sincer ca mi-era tare dor de o mancarica chinezeasca. Am gasit reteta asta pe blogul Amei si mi-a placut simplitatea ei. Am adaptat-o putin si a iesit suuuper gustoasa. Este perfecta pentru mese pregatite in graba, atunci cand nu stiti ce sa faceti in maxim jumatate de ora. Si va mai spun ca merge perfect cu o salata fresh de primavara.


Ingrediente:

-         1 piept de pui (taiat cubulete)
-         5 linguri sos de soia
-         optional, ghimbir ras (nu mult, cam o lingurita)
-         1 ceapa
-         1 lingura amidon
-         2 lingurite zahar
-         2 lingurite otet de vin
-         100 ml apa
-         1 lingura ulei

Marinam puiul in 2 linguri de sos de soia si ghimbirul ras.

Separat, amestecam zaharul, otetul, sosu de soia ramas, apa si amidonul.

Intr-o tigaie (wok sau una mai incapatoare) punem la calit ceapa. Cand s-a inmuiat, adaugam puiul si lasam cateva minute, pana se albeste. Adaugam sosul pregatit mai devreme si mai lasam cateva minute sa se patrunda bine carnea.


Servim cu orez simplu sau orez prajit.




Spor la bucatarit si pofta buna!




Un comentariu: