Va spun sincer ca mi-era tare dor de o
mancarica chinezeasca. Am gasit reteta asta pe blogul Amei si mi-a placut
simplitatea ei. Am adaptat-o putin si a iesit suuuper gustoasa. Este perfecta
pentru mese pregatite in graba, atunci cand nu stiti ce sa faceti in maxim
jumatate de ora. Si va mai spun ca merge perfect cu o salata fresh de primavara.
Ingrediente:
-
1
piept de pui (taiat cubulete)
-
5
linguri sos de soia
-
optional,
ghimbir ras (nu mult, cam o lingurita)
-
1
ceapa
-
1
lingura amidon
-
2
lingurite zahar
-
2
lingurite otet de vin
-
100
ml apa
-
1
lingura ulei
Marinam puiul in 2 linguri de sos de soia si ghimbirul ras.
Separat, amestecam zaharul, otetul, sosu de soia ramas, apa si
amidonul.
Intr-o tigaie (wok sau una mai
incapatoare) punem la calit ceapa. Cand s-a inmuiat, adaugam puiul si lasam
cateva minute, pana se albeste. Adaugam sosul pregatit mai devreme si mai lasam
cateva minute sa se patrunda bine carnea.
Servim cu orez simplu sau orez prajit.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Rapid si bun!
RăspundețiȘtergere