La aniversarea de 2 anisori a blogului am
pregatit tortul de waffe cu iaurt si zmeura. V-am spus ca puteti folosi waffe
cumparate, dar cred ca mult mai delicios este cu waffele pregatite de noi
acasa. Si chiar daca nu faceti tortul, reteta de waffe va fi perfecta pentru un
mic dejun gustos si rapid sau pur si simplu o gustare dulce.
Ingredientele de care avem nevoie:
-
3 oua
-
100
gr zahar
-
1
plic zahar vanilat
-
300
ml lapte
-
150 gr
unt topit
-
o
lingura coaja rasa de lamaie
-
esenta
vanilie
-
250
gr faina
-
1
plic praf de copt
Ne inarmam cu un tel si intr-un vas
amestecam toate ingredientele, obtinand o compozitie un pic mai groasa decat
cea de clatite.
Incingem bine aparatul de waffe, il ungem
apoi cu unt si cu ajutorul unui polonic sau o lingura mai mare turnam
compozitia in el. Depinde de aparat cata compozitie intra. Lasam sa se coaca
(aparatul meu nu este chiar unul performant, este nevoie cam de 4 minute sa
coaca o tura de waffe, dar fiecare trebuie sa observe timpul in care coace
aparatul propriu).
Sunt delicioase aceste waffe sau gofre,
cum vreti voi sa le ziceti. Le puteti servi ca atare sau cu gemuri, dulceturi, creme, nutella, cu ce va place voua mai mult.
Spor la bucatarit si pofta buna!
sursa de inspiratie: Teo's kitchen
La multi ani blogului tau , Ramona !
RăspundețiȘtergereEu n-am aparat ptr goffre , am incercat cu cele din comertul socialist :) si nu mi-au placut , la fel ca si ruladele , toate au acelasi gust de ... nik :))
Multumesc de urari, Diana! Nici mie nu-mi plac cele din comert, de asta mi-am si dorit unul. Din pacate nu mi-am permis sa-mi cumpar unul scump, dar si asta cu 50lei isi face treaba. Macar ai waffe bune si variate, pt ca poti pregati tot felul de variante, sarate sau dulci. Te imbratisez!
Ștergere