green

sâmbătă, 8 martie 2014

Waffe (gofre)










La aniversarea de 2 anisori a blogului am pregatit tortul de waffe cu iaurt si zmeura. V-am spus ca puteti folosi waffe cumparate, dar cred ca mult mai delicios este cu waffele pregatite de noi acasa. Si chiar daca nu faceti tortul, reteta de waffe va fi perfecta pentru un mic dejun gustos si rapid sau pur si simplu o gustare dulce.


Ingredientele de care avem nevoie:

-         3 oua
-         100 gr zahar
-         1 plic zahar vanilat
-         300 ml lapte
-         150 gr unt topit
-         o lingura coaja rasa de lamaie
-         esenta vanilie
-         250 gr faina
-         1 plic praf de copt

Ne inarmam cu un tel si intr-un vas amestecam toate ingredientele, obtinand o compozitie un pic mai groasa decat cea de clatite.


Incingem bine aparatul de waffe, il ungem apoi cu unt si cu ajutorul unui polonic sau o lingura mai mare turnam compozitia in el. Depinde de aparat cata compozitie intra. Lasam sa se coaca (aparatul meu nu este chiar unul performant, este nevoie cam de 4 minute sa coaca o tura de waffe, dar fiecare trebuie sa observe timpul in care coace aparatul propriu).


Sunt delicioase aceste waffe sau gofre, cum vreti voi sa le ziceti. Le puteti servi ca atare sau cu gemuri, dulceturi, creme, nutella, cu ce va place voua mai mult.







Spor la bucatarit si pofta buna!




sursa de inspiratie: Teo's kitchen




2 comentarii:

  1. La multi ani blogului tau , Ramona !
    Eu n-am aparat ptr goffre , am incercat cu cele din comertul socialist :) si nu mi-au placut , la fel ca si ruladele , toate au acelasi gust de ... nik :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de urari, Diana! Nici mie nu-mi plac cele din comert, de asta mi-am si dorit unul. Din pacate nu mi-am permis sa-mi cumpar unul scump, dar si asta cu 50lei isi face treaba. Macar ai waffe bune si variate, pt ca poti pregati tot felul de variante, sarate sau dulci. Te imbratisez!

      Ștergere