O prajitura delicioasa pe care am
incercat-o de sarbatorile de iarna. Stiu, stiu, cam greu cu postarea, dar ce sa
fac, singurul moment pe care il aveam liber sa postez retete era duminica
dimineata, dar acum l-am ocupat si pe acesta cu baletul Emei. Va cer scuze ca
intarzii atata timp cu retetele mele, sper sa ma intelegeti si sa fiti
rabdatori cu mine. Dar sa trecem la treaba.
Ingredientele de care avem nevoie:
Pt blatul de cacao:
-
4 oua
-
4
linguri zahar
-
2
linguri ulei
-
4
linguri apa fiarta
-
4
linguri faina
-
1
lingura cacao
Pt bezea:
-
6
albusuri
-
220
gr zahar
-
100
gr nuci tocate marunt
-
1
cana visine din compot, scurse bine
-
1
cana de faina (1 cana = 200 ml)
Pt crema:
-
6
galbenusuri
-
200
gr zahar
-
300
ml lapte
-
1
plic budinca de vanilie
-
3
plicuri zahar vanilat
-
250
gr unt
Pt glazura:
-
160
gr ciocolata
-
20 gr
unt
-
50 ml
frisca lichida
Incepem cu pregatirea blatului de cacao.
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem
bezeaua, urmeaza galbenusurile pe rand, apoi uleiul in fir subtire, apa
fierbinte, iar la final faina amestecata cu cacaua.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam
compozitia si dam la cuptorul incins pana trece testul scobitorii.
Pasul 2, bezeaua. Mixam albusurile spuma,
adaugam zaharul, iar la final faina pe care am amestecat-o cu nucile si
visinele (folosind o spatula de data asta).
Tapetam tava cu hartie de copt si dam la
cuptorul incins pana se coace.
Pentru crema mixam galbenusurile cu
zaharul si zaharul vanilat. Budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece,
apoi o adaugam la compozitia de galbenusuri. Dam la foc mic amestecand continuu
pana cand crema se ingroasa. Lasam sa se raceasca, acoperind vasul cu folie
alimentara, ca sa nu prinda crusta.
Mixam untul pana devine cremos si il
adaugam putin cate putin in el crema racita.
Asamblam prajitura: peste blatul de cacao
punem crema, apoi bezeaua, iar la final turnam glazura (pe care o obtinem
punand toate ingredientele la foc mic pana se omogenizeaza).
Se da la rece minim 3 ore inainte de a o
taia.
Spor la bucatarit si pofta buna!
sursa de inspiratie: Miremirc
Tare bine arata prajitura asta, nu degeaba i se spune fantastica. Cred ca gustul e pe masura numelui :) Pupici
RăspundețiȘtergereminunata ! :)
RăspundețiȘtergere