green

sâmbătă, 22 martie 2014

Prajitura Fantastica










O prajitura delicioasa pe care am incercat-o de sarbatorile de iarna. Stiu, stiu, cam greu cu postarea, dar ce sa fac, singurul moment pe care il aveam liber sa postez retete era duminica dimineata, dar acum l-am ocupat si pe acesta cu baletul Emei. Va cer scuze ca intarzii atata timp cu retetele mele, sper sa ma intelegeti si sa fiti rabdatori cu mine. Dar sa trecem la treaba.


Ingredientele de care avem nevoie:

Pt blatul de cacao:
-         4 oua
-         4 linguri zahar
-         2 linguri ulei
-         4 linguri apa fiarta
-         4 linguri faina
-         1 lingura cacao

Pt bezea:
-         6 albusuri
-         220 gr zahar
-         100 gr nuci tocate marunt
-         1 cana visine din compot, scurse bine
-         1 cana de faina (1 cana = 200 ml)

Pt crema:
-         6 galbenusuri
-         200 gr zahar
-         300 ml lapte
-         1 plic budinca de vanilie
-         3 plicuri zahar vanilat
-         250 gr unt

Pt glazura:
-         160 gr ciocolata
-         20 gr unt
-         50 ml frisca lichida

Incepem cu pregatirea blatului de cacao. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua, urmeaza galbenusurile pe rand, apoi uleiul in fir subtire, apa fierbinte, iar la final faina amestecata cu cacaua.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pana trece testul scobitorii.


Pasul 2, bezeaua. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, iar la final faina pe care am amestecat-o cu nucile si visinele (folosind o spatula de data asta).

Tapetam tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pana se coace.


Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi o adaugam la compozitia de galbenusuri. Dam la foc mic amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Lasam sa se raceasca, acoperind vasul cu folie alimentara, ca sa nu prinda crusta.

Mixam untul pana devine cremos si il adaugam putin cate putin in el crema racita.


Asamblam prajitura: peste blatul de cacao punem crema, apoi bezeaua, iar la final turnam glazura (pe care o obtinem punand toate ingredientele la foc mic pana se omogenizeaza).


Se da la rece minim 3 ore inainte de a o taia.






Spor la bucatarit si pofta buna!


sursa de inspiratie: Miremirc




2 comentarii: