Cum va spuneam si intr-o alta postare, pe
22 martie am sarbatorit 1 anisor de cand familia noastra a fost intregita cu al
doilea ingeras. Am hotarat impreuna cu sotul, caruia nu-i place sa ma vada ca
stau cateva zile numai in bucatarie muncind, dar si pe motivul spatiului
restrans dintr-un apartament, sa sarbatorim intr-un loc in care cei 6 pici invitati sa
zburde dupa bunul plac. Asa ca toate pregatirile mele in bucatarie au constat
in tortulet, bineinteles, si aceasta rulada minunata. Tortul l-am papat acolo,
rulada acasa, a doua zi, cand am avut a doua runda de musafiri. Asa se explica
faptul ca pozele sunt saracacioase, a fost devorata inainte sa pot face mai
multe fotografii. O reteta simpla, dar extraordinar de delicioasa.
Ingrediente:
Pt blat:
-
4 oua
-
4
linguri zahar
-
2
linguri ulei
-
4
linguri faina
-
1
lingurita praf de copt
-
1
praf de sare
Pt crema de visine:
-
200
gr visine congelate
-
2
linguri zahar
-
1
lingura rasa amidon
-
2
linguri apa rece
Pt crema de ciocolata alba:
-
200
gr ciocolata alba
-
300
ml smantana pt frisca (sau frisca lichida)
-
esenta
vanilie
Am inceput pregatitea ruladei cu crema de
ciocolata alba. Punem ciocolata alba si smantana pentru frisca la foc mic pana
ciocolata este topita (fara sa fierbem). Lasam sa se raceasca, apoi dam la
congelator pentru o ora. Dupa timpul petrecut la congelator, mixam pana obtinem
o crema spumoasa. Adaugam esenta de vanilie si mai mixam un pic, apoi dam la
rece.
Urmeaza crema de visine. Punem visinele
congelate impreuna cu zaharul la foc potrivit. Lasam sa fiarba 5 minute, dupa care
adaugam amidonul dizolvat in cele 2 linguri de apa. Mai lasam pe foc pana se
ingroasa putin. Dam si aceasta crema la rece.
Acum ca avem cremele la rece ne ocupam de
blat. Separam ouale. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Batem spuma albusurile
cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana avem o bezea. Incorporam galbenusurile,
apoi usor si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava de la cuptor cu hartie de
copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute (la 180°C).
Cand este gata o scoatem de la cuptor si o
rasturnam pe o alta hartie de copt. Desprindem hartia pe care a copt si incepem
sa rulam cu grija (cu tot cu noua hartie). Lasam la racit.
Cand sunt toate componentele gata racite
este timpul sa montam rulada. Desfasuram cu grija rulada si ungem mai intai cu
crema de visine. Nu dam pana la margini. Pastram o treime din crema de
ciocolata alba pentru decor, iar restul il intindem peste crema de visine. Rulam
cu grija, cat mai strans. O ungem apoi cu crema pusa deoparte si dam la rece.
Feliem si savuraaaam!!! Bunaaa rau!
Multumesc Paula pentru reteta!
Spor la bucatarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu