green

vineri, 28 martie 2014

Rulada cu ciocolata alba si visine










Cum va spuneam si intr-o alta postare, pe 22 martie am sarbatorit 1 anisor de cand familia noastra a fost intregita cu al doilea ingeras. Am hotarat impreuna cu sotul, caruia nu-i place sa ma vada ca stau cateva zile numai in bucatarie muncind, dar si pe motivul spatiului restrans dintr-un apartament, sa sarbatorim intr-un loc in care cei 6 pici invitati sa zburde dupa bunul plac. Asa ca toate pregatirile mele in bucatarie au constat in tortulet, bineinteles, si aceasta rulada minunata. Tortul l-am papat acolo, rulada acasa, a doua zi, cand am avut a doua runda de musafiri. Asa se explica faptul ca pozele sunt saracacioase, a fost devorata inainte sa pot face mai multe fotografii. O reteta simpla, dar extraordinar de delicioasa.


Ingrediente:

Pt blat:
-         4 oua
-         4 linguri zahar
-         2 linguri ulei
-         4 linguri faina
-         1 lingurita praf de copt
-         1 praf de sare

Pt crema de visine:
-         200 gr visine congelate
-         2 linguri zahar
-         1 lingura rasa amidon
-         2 linguri apa rece

Pt crema de ciocolata alba:
-         200 gr ciocolata alba
-         300 ml smantana pt frisca (sau frisca lichida)
-         esenta vanilie

Am inceput pregatitea ruladei cu crema de ciocolata alba. Punem ciocolata alba si smantana pentru frisca la foc mic pana ciocolata este topita (fara sa fierbem). Lasam sa se raceasca, apoi dam la congelator pentru o ora. Dupa timpul petrecut la congelator, mixam pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam esenta de vanilie si mai mixam un pic, apoi dam la rece.


Urmeaza crema de visine. Punem visinele congelate impreuna cu zaharul la foc potrivit. Lasam sa fiarba 5 minute, dupa care adaugam amidonul dizolvat in cele 2 linguri de apa. Mai lasam pe foc pana se ingroasa putin. Dam si aceasta crema la rece.


Acum ca avem cremele la rece ne ocupam de blat. Separam ouale. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana avem o bezea. Incorporam galbenusurile, apoi usor si faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute (la 180°C).


Cand este gata o scoatem de la cuptor si o rasturnam pe o alta hartie de copt. Desprindem hartia pe care a copt si incepem sa rulam cu grija (cu tot cu noua hartie). Lasam la racit.


Cand sunt toate componentele gata racite este timpul sa montam rulada. Desfasuram cu grija rulada si ungem mai intai cu crema de visine. Nu dam pana la margini. Pastram o treime din crema de ciocolata alba pentru decor, iar restul il intindem peste crema de visine. Rulam cu grija, cat mai strans. O ungem apoi cu crema pusa deoparte si dam la rece.


Feliem si savuraaaam!!! Bunaaa rau! Multumesc Paula pentru reteta!


 



Spor la bucatarit si pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu