green

marți, 18 februarie 2014

Tort cu iaurt, zmeura si waffe










Eiii, dragilor, a trecut si al doilea anisor in care v-am batut la cap cu retetele mele, dar sper sa va fi fost de ajutor si sa fi gasit aici, in mica mea bucatarie, macar o reteta pe placul vostru. Eu va multumesc ca imi sunteti alaturi si promit ca o sa va primesc intotdeauna cu bratele deschise. V-as scrie multe cuvinte frumoase, dar cred ca si pentru voi, cat si pentru mine, timpul este pretios si nu vreau sa va plictisesc.


Am aniversat cel de-al treilea copilas al meu (as spune al patrulea daca il pun si pe sotul meu, dar nu vreau sa-l supar tocmai pe el, cel care ma sprijina si ma rabda in fiecare clipa), cum altfel decat cu un tort. Si daca este aniversare, pai sa fie si provocare. Luna asta mi-a fost usor sa aleg reteta pentru provocarea Amei, pentru ca stiam clar ca vreau un tort. Si mi-a fost si mai usor pentru ca stiam deja blogul Adelei, cu care m-a provocat gazda lunii, draga mea Paula. A iesit o minune de tortulet, racoritor si gustos, de s-a lins toata lumea pe botic dupa el. Sa nu mai spun ce usor se face, fara blaturi, fara cuptor, perfect si pentru vara.

Ingrediente pentru tava de 25 cm diametru:

-         18 bucati de waffe (in reteta originala, eu am folosit in jur de 14)
-         800 gr iaurt grecesc (10% grasime)
-         5 linguri zahar pudra
-         200 ml frisca lichida
-         20 gr gelatina granule (2 pliculete)
-         200 - 300 gr zmeura (proaspata sau congelata)
Iar pentru sirop:
-         150 ml apa
-         5 linguri zahar
-         esenta vanilie

Daca aveti waffele cumparate, excelent, nu mai pierdeti timpul cu pregatirea lor. Eu m-am incapatanat sa le fac, dar cred ca am facut alegerea buna. O sa pun in curand si reteta de waffe clasice.

Mai intai pregatim siropul, pentru care fierbem apa cu zaharul si la final adaugam esenta de vanilie.

Cat lasam sa se raceasca siropul, hidratam gelatina, adica punem gelatina in 3-4 linguri apa rece si lasam pana este absorbita complet.

Mixam iaurtul cu zaharul pudra. Separat batem spuma frisca, apoi o amestecam in crema de iaurt.

Topim gelatina la bain-marie, sau la cuptorul cu microunde. Nu uitati regula cea mai importanta: nu  o fierbeti. Peste gelatina adaugam o lingura de crema, iar daca incepe sa se intareasca mai dam putin la bain-marie. O adaugam in crema si amestecam bine bine.

Punem si zmeura si amestecam cu grija sa nu o strivim. Mai pastram cateva zmeurici ca sa ornam.

Insiropam waffele, asezam pe marginile tavii de tort, apoi pe fund, turnam crema de iaurt, iar deasupra acoperim cu un nou rand de waffe.


Dam la rece 2-3 ore, scoatem tortul din tava si il ornam. Fie pudram cu zahar, fie stropim cu putina ciocolata topita.



          Cel mai nerabdator degustator.








Delicios va spun, DELICIOS!





Spor la bucatarit si pofta buna!





8 comentarii:

  1. La multi ani bloguletului, si cat mai multe retete!! Ma bucur ca va placut !! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani!!!
    Cred ca ai facut o alegere inspirata :D Arata foarte frumos! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina! Intr-adevar, am facut o alegere buna! Te pup!

      Ștergere
  3. La multi ani !!!!! Tortul ti-a iesit minunat

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Mi-as dori sa va pot servi pe toti cu cate o feliuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani frumosi blogului tau! Tortul arata grozav de bine si fara indoiala este tare bun. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. wowwwww, pur si simplu demential, ademenitor de cremos si savuros..sa trecem la fapte :D

    RăspundețiȘtergere