green

joi, 23 februarie 2012

Pizza cu sunca











Cand am descoperit pizza, recunosc, nu am devenit imediat o mare fana a ei. Preferata, sau mai bine zis singura care imi placea era pizza prosciutto, care avea doar 3 elemente: sos rosii, mozzarella si prosciutto. Cu timpul mi-am diversificat gusturile, nici nu aveam cum, stand in Suceava, care mi s-a parut patria pizzei si unde am mancat cele mai reusite pizza.

Dar in topul preferatelor tot cea cu sunca este. Si cum acasa pot sa o fac asa cum  vreau eu, am adaptat-o putin si i-am adaugat si ardei gras, dupa care sunt innebunita.


Iata de ce aveti nevoie pentru una din cele mai simple pizza:

-         aluat de pizza
-         100-200 gr mozzarella
-         200-300 gr sunca
-         pasta tomate (sau sos pt pizza)
-         1 ardei gras rosu

      Cantitatile nu vi le pot da chiar exacte, pentru ca depinde si de ce tavi folositi si de gusturile fiecaruia, unora le place stratul de mozzarella mai bogat, altii pe cel de sunca.

       Ceea ce urmeaza este foarte simplu. Se intinde blatul de pizza, a carui reteta o gasiti aici, si se pune in tava unsa cu putin ulei.

      Peste blat punem 1-2 linguri de pasta de tomate pe care o intindem uniform pe toata suprafata blatului. Daca aveti sos special pentru pizza il puteti folosi in locul pastei.


      Apoi acoperim cu mozzarella. Aveti aici doua optiuni: fie o dati pe razatoare si o presarati intr-un strat generos, asa cum am facut eu, fie o taiati felii subtiri si acoperiti blatul cu aceste felii. Nu uitati sa mai pastrati putina si pentru a presara la final peste pizza.

       Dupa mozzarella urmeaza sunca. Eu am folosit sunca presata, pe care am cumparat-o deja feliata, in felul asta feliutele sunt subtiri, cum eu nu as reusi sa le tai acasa.

       Pentru ca, dupa cum am spus, eu o fana a ardeiului gras am adaugat ardeiul curatat si taiat fasii subtirele.

       La final se mai presara mozzarella.


      Se da la cuptorul incins la 200°C (la un aragaz pe gaz sa fie setat la o temperatura mare, dar nu la maxim), timp de 15-20 minute, sau pana este rumenita frumos deasupra.



          Nu cred ca ma puteti contrazice cand zic ca este foarte simplu de facut.

          Spor la bucatarit si pofta buna!

2 comentarii: