Cand am descoperit pizza, recunosc, nu am
devenit imediat o mare fana a ei. Preferata, sau mai bine zis singura care imi placea
era pizza prosciutto, care avea doar 3 elemente: sos rosii, mozzarella si
prosciutto. Cu timpul mi-am diversificat gusturile, nici nu aveam cum, stand in
Suceava, care mi s-a parut patria pizzei si unde am mancat cele mai reusite
pizza.
Dar in topul preferatelor tot cea cu sunca
este. Si cum acasa pot sa o fac asa cum vreau eu, am adaptat-o putin si i-am
adaugat si ardei gras, dupa care sunt innebunita.
Iata de ce aveti nevoie pentru una din
cele mai simple pizza:
-
aluat
de pizza
-
100-200
gr mozzarella
-
200-300
gr sunca
-
pasta
tomate (sau sos pt pizza)
-
1
ardei gras rosu
Cantitatile
nu vi le pot da chiar exacte, pentru ca depinde si de ce tavi folositi si de
gusturile fiecaruia, unora le place stratul de mozzarella mai bogat, altii pe
cel de sunca.
Ceea
ce urmeaza este foarte simplu. Se intinde blatul de pizza, a carui reteta o
gasiti aici, si se pune in tava unsa cu putin ulei.
Peste
blat punem 1-2 linguri de pasta de tomate pe care o intindem uniform pe toata
suprafata blatului. Daca aveti sos special pentru pizza il puteti folosi in locul pastei.
Apoi acoperim cu mozzarella. Aveti aici doua optiuni: fie o dati pe razatoare
si o presarati intr-un strat generos, asa cum am facut eu, fie o taiati felii
subtiri si acoperiti blatul cu aceste felii. Nu uitati sa mai pastrati putina
si pentru a presara la final peste pizza.
Dupa
mozzarella urmeaza sunca. Eu am folosit sunca presata, pe care am cumparat-o
deja feliata, in felul asta feliutele sunt subtiri, cum eu nu as reusi sa le
tai acasa.
Pentru
ca, dupa cum am spus, eu o fana a ardeiului gras am adaugat ardeiul curatat si
taiat fasii subtirele.
La
final se mai presara mozzarella.
Se
da la cuptorul incins la 200°C (la un aragaz pe gaz sa fie setat la o temperatura mare, dar nu la maxim), timp de 15-20 minute, sau pana este rumenita
frumos deasupra.
Nu
cred ca ma puteti contrazice cand zic ca este foarte simplu de facut.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Foarte apetisanta pizza, sigur voi incerca reteta! Multumim!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!Cred ca a fost delicioasa!
RăspundețiȘtergere