green

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Chec rapid cu gem










Asta seara tot un chec si tot unul rapid. Moale, ciocolatos si taaare gustos. Nu va mai tin mult la vorba, vreau sa va fac cunostinta repede cu el, pentru ca nu o sa dureze mult.


Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru un chec:

-         150 gr zahar
-         125 ml ulei
-         5 linguri gem (am folosit de caise)
-         200 gr faina
-         1 pliculet praf de copt
-         20 gr cacao
-         300 gr iaurt

Amestecam zaharul cu uleiul si gemul, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaua, iar la final iaurtul.


Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins (180°) timp de 35-40 minute.

Taiem abia dupa ce s-a racit si servim pudrat cu zahar sau simplu.







Spor la bucatarit si pofta buna!




sursa de inspiratie: Pasiunile Mihaelei


5 comentarii:

  1. Sunt convinsa ca-i f bun , dar nu-i cam mult ulei ? nu-i cam uleios ? eu asa incerca doar cu 100 g unt topit , oare ce iese ? :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a iesit uleios. Dar poti incerca cu unt, chiar cu 125 ml unt topit pt ca nu este asa gras ca uleiul si sunt convinsa ca o sa iasa la fel, daca nu chiar mai gustos. Daca incerci ne spui si noua cum a iesit. Spor la treaba!

      Ștergere