Vine weekendul. Daca va ganditi sa pregatiti
un desert si nu stiti ce, va usurez eu treaba. Puteti incerca acest cheesecake,
care sigur va avea succes in randul celor care il vor gusta. Eu stiu sigur ca nu
rezista prea mult in frigider atunci cand il pregatesc.
Ca sa va convingeti cat de simplu puteti
avea un desert delicios, trebuie sa va puneti sorturile si sa treceti la
treaba. Nu va retin prea mult timp in bucatarie.
Pentru crusta avem nevoie de:
-
100
gr unt
-
100
gr zahar
-
un ou
-
200
gr faina
-
o lingurita
praf de copt
-
esenta
vanilie
-
un
praf de sare
Pentru
umplutura avem nevoie de:
-
1 kg
branza de vaci
-
200
gr zahar
-
100
gr faina
-
4 oua
-
200
ml smantana
-
coaja
de la o lamaie
-
esenta
de vanilie
Pentru inceput ne ocupam de crusta. Mixam
cam 5 minute untul cu zaharul si vanilia, adaugam oul, apoi faina pe care am
cernut-o impreuna cu praful de copt si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat
omogen pe care il putem modela ca pe plastilina.
Tapetam cu faina peretii unei tavi pentru
tort, eu am folosit una cu diametrul de 26 cm, iar pe fund ii punem hartie de
copt.
Doua treimi din aluat le folosim pentru
fundul tavii, iar o treime pentru pereti. Dupa cum v-am spus, consistenta aluatului
este una de plastilina, asa ca amintiti-va de copilarie si bucurati-va ca mai puteti
modela, pentru ca de asta avem nevoie ca sa dam forma crustei.
Dupa ce am modelat crusta introducem tava
la cuptorul pe care l-am incins bine la 180°C. Tinem aproximativ 10 minute, cam
atat este nevoie sa se rumeneasca frumos.
Cat timp crusta este la cuptor, pregatim
crema. Mixam bine branza cu zaharul si coaja de lamaie. Adaugam faina cernuta,
apoi urmeaza ouale, unul cate unul. La final adaugam smantana si esenta de
vanilie si mai amestecam putin.
Cand crusta este rumenita o scoatem si
turnam peste ea crema de branza, pe care o nivelam bine. Introducem din nou la
cuptor pentru circa 50 minute, pana este rumenit usor pe margini. Eu l-am tinut
putin mai mult, asa ca intr-o parte s-a rumenit cam mult.
Este bine sa stea la frigider peste noapte.
Deasupra o putem orna cu putina frisca.
Ei bine, asa obtinem un cheesecake pe cat de simplu, pe atat de gustos.
Spor la cofetarit si la savurat!
Sursa de inspiratie: Teo’s kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu