Astazi va incant cu o prajiturica gustoasa
pe care sigur si prichindeii vostri or sa o aprecieze. Banana bread sau mai pe
romaneste chec de banana, ca sa nu spun paine de banane, pentru ca nu suna asa
bine, este un desert delicios care nu implica mult efort din partea voastra,
decat un pic de rabdare cat sta la cuptor.
M-am
hotarat sa incerc acest banana bread dupa ce, de multe ori, mi s-a intamplat sa
cumpar mai multe banane si sa inceapa sa innegreasca, fara sa pot face prea
multe cu ele. Am cautat prin mai multe retete si pana la urma am imbinat vreo
doua dintre ele.
Pentru un astfel de chec avem nevoie de:
-
2-3
banane foarte bine coapte (chiar din cele a caror coaja a inceput sa innegreasca, pentru
ca au o aroma mai puternica)
-
2 oua
-
2
linguri zahar, sau chiar deloc pentru copiii mai mici, pentru ca sunt indeajuns
de dulci bananele
-
2
cani faina
-
½ pachet
praf de copt
-
100
gr unt topit
-
fructe
uscate – optional
Pasam
bananele, apoi adaugam ouale, zaharul, uleiul si mixam bine.
Adaugam
faina cernuta cu praful de copt si mixam din nou pana se incorporeaza bine.
Punem
si fructele uscate (eu am avut caise si macese deshidratate pe care le-am tocat
marunt) si amestecam usor cu o spatula sau cu o lingura.
Turnam
intr-o tava de chec, tapetata cu faina, si dam la cuptorul incins la 180°C,
timp de aprox. 1 ora. Eu am facut proba scobitorii.
Dupa
ce s-a racit taiem felii si ne bucuram impreuna cu toata familia de acest
dulce. In cazul meu, va spun sincer, nu prea am avut loc de pitica mea si sotul
meu.
Va
arat si dovada, sa nu credeti ca va mint, ca Ema l-a savurat de-a dreptul.
Spor
la cofetarit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu