Fiind mai tot timpul in pana de idei pentru
masa de seara a Emei se mai intampla sa si improvizez cate ceva, asa cum am
facut-o cu acest orez. Ideea mi-a venit dupa ce am facut budinca de orez cu
mere. Avand un mare succes m-am gandit ca trebuie sa fie si o cale mai rapida
de a avea orez cu mere. Va prezint si voua rezultatul, unul delicios, care
sigur va fi pe placul intregii familii.
Ne trebuie:
-
o ceasca
orez
-
4
cesti lapte
-
2-4
mere
-
scortisoara
Spalam bine merele, le gaurim cu furculita si le punem intr-o tava pe fundul careia punem hartie de copt, pentru ca merele o sa-si lase destul suc si nu vrem sa ardem tava. Introducem tava la cuptorul preincalzit. Le tinem pana cand sunt coapte.
Cand
merele s-au copt le scoatem de la cuptor si le lasam sa se racoreasca putin, nu
de alta, dar este cam greu sa le curatam cand sunt fierbinti. Le curatam de
coaja si de samburi, iar miezul il amestecam cu orezul cu lapte, in care am presarat, dupa
gust, si putina scortisoara.
Si
uita asa avem o masa delicioasa si nu va mai spun de mirosul placut al merelor
coapte care o sa va inmiresmeze bucataria.
Spor
la bucatarit si pofta mare prichindeilor!
yami yami suna bine, cred ca reteta asta o s-o experimentez si eu cat mai curand.
RăspundețiȘtergere