Dupa cum va povesteam, de Paste am
pregatit aceasta prajiturica delicioasa. Este una dintre preferatele mele din
doua motive: in primul rand are crema, iar in al doilea rand are blat cu nuca.
Dupa cum ii spune si numele, inca de la prima imbucatura o sa facem cunostinta
cu 4 arome distincte si delicioase. Mai intai este gustul de nuca, din blat,
urmeaza gustul usor acrut al caiselor din gem, aroma de vanilie din budinca si
nu in ultimul rand ciocolata cea de toate zilele. Toate se imbina asa de bine
ca iti lingi degetele.
Prezentarile fiind facute, sa ne punem
sortul si sa incepem treaba.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
-
4
albusuri
-
10
linguri zahar
-
4
linguri faina
-
12
linguri miez de nuca macinat
-
esenta
de rom
Pentru
crema si decor:
-
2
plicuri budinca de vanilie
-
750
ml lapte
-
6
linguri zahar
-
esenta
de vanilie
-
250
gr unt (sau margarina)
-
150
gr gem de caise
-
100
gr ciocolata cu lapte
Mai
intai ne ocupam de blat. Batem albusurile spuma tare. Cand sunt gata adaugam
zaharul, incetul cu incetul, pana se topeste si se intareste compozitia.
Urmeaza
nuca macinata si esenta de rom, iar dupa ce am incorporat bine adaugam faina cernuta
cu praful de copt.
Turnam
intr-o tava tapetata cu faina sau mai simplu cu hartie de copt. Dam la cuptorul
incins la 180°C pana trece testul scobitorii.
Cat
timp sta la cuptor blatul, ne ocupam de crema. Preparam budinca cu laptele si
zaharul. Intr-un vas punem budinca si zaharul si adaugam treptat laptele
amestecand foarte bine ca sa nu avem cocoloase. Punem pe foc si amestecam pana
se ingroasa. Lasam sa se raceasca bine, amestecand din cand in cand ca sa nu
prinda crusta deasupra.
Untul
(margarina) il frecam spuma si il incorporam cu budinca racita si esenta de
vanilie.
Urmeaza
asamblarea prajituricii.
Peste
blatul racit intindem uniform gemul de caise.
Peste
gem intindem crema de budinca.
Ciocolata
o topim, la bain marie sau la cuptorul cu microunde, asa cum v-am aratat aici,
si o intindem peste crema. Aveti grija sa va miscati repejor pentru ca
ciocolata se raceste si se intareste destul de repede si nu o sa o puteti
intinde bine.
Se
da la rece.
Aveti
grija la taiere. Cel mai bine o taiem cu un cutit fierbinte, ca crusta de ciocolata
de deasupra sa nu se sparga pe unde doreste dumneaei, ci pe unde vrem noi.
Spor
la cofetarit!
Sursa de inspiratie: prajituria.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu