Abia anul trecut am descoperit leurda si de
atunci tot incerc sa o folosesc in toate salatele. De obicei o pun in salata
clasica de primavara, pe care o sa o postez in curand, dar vroiam ceva mai
mult, pentru ca suntem mari fani ai ei si pentru ca am citit numai lucruri bune
despre aceasta planta. Asa ca am descoperit aceasta salata
savuroasa, pe care sigur o sa o pregatim cat mai des.
Stim
cu totii ca leurda este de fapt usturoi salbatic, asa ca daca va place
usturoiul verde in mod sigur o sa va fie pe plac si ea. Si daca va mai spun si cate
beneficii ne aduce sigur o sa va conving sa o consumati mult mai des.
Iata
cateva dintre proprietatile leurdei: are o capacitate de curatire a sangelui,
ficatului, stomacului si intestinelor mult mai mare decat usturoiul; are efecte
antiseptice, antitoxice, diuretice; are efecte in diaree, indigestii,
insuficienta biliara, colici abdominali, balonari si in distrugerea viermilor
intestinali; reduce hipertensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului,
previne accidentele vasculare; este benefica persoanelor cu bronsite si
infectii la nivelul cailor respiratorii (gripe, raceli); intareste memoria,
combate momentele de lapsus, insomniile, ametelile de dimineata, starile de
anxietate si neliniste; curate rinichii si vezica urinara.
Si
pentru ca sigur sunteti nerabdatori sa beneficiati de toate aceste calitati hai
sa terminam cu teoria si sa trecem la practica.
Ingredientele
de care avem nevoie sunt:
-
2
legaturi leurda
-
2 oua
-
cca 150
gr porumb fiert
-
maioneza
(eu am folosit cam o lingura)
-
sare
Leurda
o spalam bine, indepartam coditele si o tocam marunt.
Fierbem
ouale, le curatam de coaja si le tocam cat mai marunt.
Amestecam
leurda, ouale maruntite, porumbul fiert (am folosit de la conserva) si maioneza
si potrivim de sare.
Rezultatul
este o salata extraordinar de gustoasa si bineinteles ca si sanatoasa. Dar nu trebuie
sa ma credeti pe cuvant, efortul este foarte mic, asa ca o puteti incerca si
voi.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Sursa de inspiratie: reteteacasa.ro
frumoasa prezentare si o reteta reusita, frumos cum sunt combinate culorile si ingredientele, o salata gustoasa, revigoranta pot spune si sanatoasa, as manca non stop :D
RăspundețiȘtergere