Dragii mei! De curand am descoperit cea
mai draguta provocare culinara, provocarea secreta lansata de Ana-Maria, pe
care cu totii o stim de la Ama in bucatarie. In ce consta aceasta? In secret, toti bloggerii inscrisi primesc
un alt blog, inscris si el, si din multitudinea de retete postate acolo, trebuie
sa aleaga una, sa o incerce si sa o posteze.
Mie mi-a revenit blogul “Sarea in bucate”,
de unde cu greu am ales o reteta, mai ales ca am intampinat ceva dificultati
tehnice, pe care sper sa le rezolve, ca voi sa puteti poposi acolo mai mult
decat mine. Dupa cum spuneam, am ales greu reteta din multitudinea de bunatati
de acolo, dar in cele din urma pofta mea pentru un cheesecake m-a ajutat sa
aleg aceasta reteta. Si credeti-ma ca nu regret deloc.
Acest cheesecake cu zmeura si ciocolata, a
carui reteta originala o gasiti aici, este cel mai bun pe care l-am gustat pana
acum. Este foarte racoritor, iar aromele se imbina perfect, de iti vine sa iti
inghiti limba dupa el. Desi in reteta originala se folosea un mix de fructe de
padure, eu am ales doar zmeura, pentru ca in primul rand asta am gasit, dar cel
mai important, pentru ca zmeura este preferata mea dintre toate fructele de
padure.
Eu l-am pregatit de Florii si m-am gandit
ca este perfect sa-l pregatiti si voi pentru masa de Paste, pentru ca in primul
rand nu o sa va ia mult timp sa-l pregatiti, iar in al doilea rand o sa aveti
un desert delicat si racoritor, exact ce va trebuie dupa o masa bogata, cu oua
rosii, drob si friptura de miel.
Gata, nu va mai tin mult de vorba pentru
ca sunt sigura ca sunteti curiosi de rezultat.
Iata ce ne trebuie pentru un cheesecake (facut
intr-o forma cu diametrul de 20 cm):
Pentru crusta:
-
180
gr biscuiti digestivi
-
75 gr
unt
Pentru crema:
-
300
gr crema de branza
-
200
ml frisca lichida
-
100
gr zahar
-
150
gr zmeura sau daca preferati fructe de padure
-
100
gr ciocolata cu lapte
-
1
plic de gelatina
Pentru decor :
-
ciocolata
topita
Pentru inceput tapetam cu folie alimentara
o forma de tort. Eu nu am avut forma de tort cu diametrul de 20 cm asa ca am
folosit un vas yena, din care am scos cu grija la final cheesecakeul, mai ales
ca este in folie nu a fost asa greu.
Sfaramam biscuitii la robot, adaugam
untul topit si amestecam bine. Compozitia o punem in tava si o presam bine cu o
lingura.
Este timpul acum sa ne ocupam de crema. Mixam
bine crema de branza, frisca si zaharul (eu am mixat cam 5 minute).
Dizolvam gelatina
in apa fierbinte si o adaugam la crema, dupa care mixam bine.
Adaugam zmeura
decongelata si amestecam usor ca sa nu o sfaramam.
Topim ciocolata si o adaugam
la compozitia de branza amestecand doar putin, ca sa nu incorporam foarte bine
ingredientele.
Turnam crema in forma, peste baza de biscuiti,
nivelam bine si dam la rece cateva ore.
Cand scoatem cheesecakeul din forma il
decoram cu ciocolata topita.
Nu este complicat, nu? Si sa vedeti dupa ce
gustati… o minunatie.
Spor la cofetarit si la savurat!
Este un deliciu aceasta prajiturica!!!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc!ma bucur ca ti-a placut! si eu il ador ..oricum nu e meritul meu,l-am gasit si eu pe un site!pupici!
RăspundețiȘtergere