green

marți, 10 aprilie 2012

Cheesecake cu zmeura si ciocolata










Dragii mei! De curand am descoperit cea mai draguta provocare culinara, provocarea secreta lansata de Ana-Maria, pe care cu totii o stim de la Ama in bucatarie. In ce consta aceasta? In secret, toti bloggerii inscrisi primesc un alt blog, inscris si el, si din multitudinea de retete postate acolo, trebuie sa aleaga una, sa o incerce si sa o posteze. 


Mie mi-a revenit blogul “Sarea in bucate”, de unde cu greu am ales o reteta, mai ales ca am intampinat ceva dificultati tehnice, pe care sper sa le rezolve, ca voi sa puteti poposi acolo mai mult decat mine. Dupa cum spuneam, am ales greu reteta din multitudinea de bunatati de acolo, dar in cele din urma pofta mea pentru un cheesecake m-a ajutat sa aleg aceasta reteta. Si credeti-ma ca nu regret deloc.

Acest cheesecake cu zmeura si ciocolata, a carui reteta originala o gasiti aici, este cel mai bun pe care l-am gustat pana acum. Este foarte racoritor, iar aromele se imbina perfect, de iti vine sa iti inghiti limba dupa el. Desi in reteta originala se folosea un mix de fructe de padure, eu am ales doar zmeura, pentru ca in primul rand asta am gasit, dar cel mai important, pentru ca zmeura este preferata mea dintre toate fructele de padure.

Eu l-am pregatit de Florii si m-am gandit ca este perfect sa-l pregatiti si voi pentru masa de Paste, pentru ca in primul rand nu o sa va ia mult timp sa-l pregatiti, iar in al doilea rand o sa aveti un desert delicat si racoritor, exact ce va trebuie dupa o masa bogata, cu oua rosii, drob si friptura de miel.


Gata, nu va mai tin mult de vorba pentru ca sunt sigura ca sunteti curiosi de rezultat.

Iata ce ne trebuie pentru un cheesecake (facut intr-o forma cu diametrul de 20 cm):

Pentru crusta:
-         180 gr biscuiti digestivi
-         75 gr unt

Pentru crema:
-         300 gr crema de branza
-         200 ml frisca lichida
-         100 gr zahar
-         150 gr zmeura sau daca preferati fructe de padure
-         100 gr ciocolata cu lapte
-         1 plic de gelatina

Pentru decor :
-         ciocolata topita


Pentru inceput tapetam cu folie alimentara o forma de tort. Eu nu am avut forma de tort cu diametrul de 20 cm asa ca am folosit un vas yena, din care am scos cu grija la final cheesecakeul, mai ales ca este in folie nu a fost asa greu.

Sfaramam biscuitii la robot, adaugam untul topit si amestecam bine. Compozitia o punem in tava si o presam bine cu o lingura.


Este timpul acum sa ne ocupam de crema. Mixam bine crema de branza, frisca si zaharul (eu am mixat cam 5 minute). 
Dizolvam gelatina in apa fierbinte si o adaugam la crema, dupa care mixam bine.
Adaugam zmeura decongelata si amestecam usor ca sa nu o sfaramam. 
Topim ciocolata si o adaugam la compozitia de branza amestecand doar putin, ca sa nu incorporam foarte bine ingredientele.


Turnam crema in forma, peste baza de biscuiti, nivelam bine si dam la rece cateva ore.

Cand scoatem cheesecakeul din forma il decoram cu ciocolata topita.


Nu este complicat, nu? Si sa vedeti dupa ce gustati… o minunatie.












Spor la cofetarit si la savurat!





2 comentarii:

  1. Este un deliciu aceasta prajiturica!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc!ma bucur ca ti-a placut! si eu il ador ..oricum nu e meritul meu,l-am gasit si eu pe un site!pupici!

    RăspundețiȘtergere