Stiu ca v-am promis ca o sa incep sa va prezint
bunatatile pe care le-am pregatit pentru masa de Paste, dar cred ca acum suntem
cu totii cam satui si de fripturi si de prajituri, asa ca avem chef de altceva.
Si ce altceva ar fi mai bun decat o ciorbita acrita de cartofi, o “reveneala”
dupa atata ghiftuiala.
Reteta
o am de la prietena mea Diana si de cand am incercat-o o fac destul de des
pentru ca este delicioasa si racoritoare.
Iata de ce avem nevoie:
-
cartofi,
in functie de cat de “bogata” vrem sa o facem, eu am pus cam 4-5 cartofi
-
o
ceapa
-
un
morcov
-
cateva
linguri de bulion de rosii
-
cam o
cana de zeama de varza
-
o
legatura de patrunjel
Adaugam
apoi apa, cam 1 ½ - 2 litri. Sa nu uitam ca mai avem si zeama de varza, asa ca
nu umplem oala de apa. Zeama de varza o adaugam treptat, gustand de fiecare
data, ca nu cumva sa facem prea acra ciorba.
Cand
cartofii sunt fierti adaugam bulionul de rosii si mai lasam sa fiarba 2-3
minute. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si oprim focul.
La
final o sa avem o ciorbica usoara si gustoasa.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu