De curand am cumparat broccoli si mi-am
propus sa-l gatesc si altfel decat insotit de alte legume la cuptor pentru pitica
mea. Asa ca am inceput sa caut retete si pana la urma am combinat idei de la
cateva si am incropit aceasta reteta.
Stim cu totii ce sanatos este broccoli,
dar stim si de ce? Va pot spune eu ca este o legume miraculoasa, o sursa
excelenta de vitamina A, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa decat
intr-o portocala). Este bogat in fier si potasiu, dar are si un continut bogat
in calciu, aproape echivalent al laptelui in alimentatie. Cu toate elementele
pe care le contine ajuta la vindecarea gastritelor, este cardioprotector, ajuta
la intarirea oaselor, are proprietati antioxidante, antivirale si antibiotice,
fortifica sistemul imunitar si este o arma excelenta impotriva stresului.
Nu-i asa ca acum am avea si noi pofta de
niste broccoli?
Sa nu mai stam la taclale, hai sa trecem
la treaba.
Iata ce ne trebuie:
-
50-100
gr broccoli
-
50-100
gr somon fiert
-
o lingura
unt
-
o
lingura faina
-
200
ml lapte
-
2
linguri smantana
Mai
intai ne ocupam de broccoli. Il spalam si in rupem in buchetele, apoi il punem
in apa clocotita si il tinem 5-10 minute. Eu recunosc ca l-am fiert 5 minute
pentru ca altfel ar fi ramas mai tare si fetitei mele inca ii plac mancarurile
moi. Cand este gata il scurgem de apa.
Cat
timp sta broccoli la inabusit ne ocupam de sosul de smantana. Topim untul, adaugam
faina si gatim cam un minut. Urmeaza sa punem laptele si mai lasam cam 3 minute
la foc mic pana se ingroasa. Adaugam smantana si lasam sa dea un clocot, apoi punem
broccoli si mai tinem pret de cateva clocote.
Amestecam
cu somonul si servim. In cazul meu am adaugat si paste frunzulita.
Ema
a mancat foarte bine, desi nu este o fana a somonului. Sper ca si prichindeii
vostri sa se bucure de mancarica asta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu