Ma gandeam sa va fac pofta de o salata
usoara si gustoasa, pe care o putem adapta si daca tinem post, o mancarica dupa
care eu sunt innebunita si as manca-o cu placere in orice moment.
Iata de ce avem nevoie:
-
1 kg
cartofi
-
o ceapa
-
3-4
castraveti in otet
-
50-100
gr masline negre
-
4 oua
(optinal, daca tinem post)
-
ulei,
otet, sare
Fierbem
cartofii, in coaja daca preferati, eu de obicei ii curat si ii tai cuburi. Dupa
ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca, iar intre timp
fierbem ouale tari, curatam ceapa si o taiem fasii, tocam castraveciorii
cubulete sau fasii, dupa preferinte. Maslinele le puteti pune fie intregi, fie
le taiati si pe ele in cubulete, asa cum prefer eu, pentru ca nu prea ma
incanta ideea sa stau sa scuip samburi.
Adaugam
la cartofi maslinele, castravetii acri, ceapa si potrivim de sare, ulei si
otet. Eu nu adaug ouale decat dupa ce am potrivit bine gustul, pentru ca sfarma
prea tare. Prefer sa le adaug la final, dupa care doar amestec putin. Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu
pic si ceva otet balsamic, asa cum probabil v-ati dat seama dupa culoarea
cartofilor. Ce sa fac daca am devenit dependenta de acest tip de otet?
Cam
asta-i salata orientala asa cum o pregatesc eu.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu