Asa cum v-am promis o sa va arat cum
pregatesc eu o salata extraordinar de gustoasa, care nu ne lipseste la nicio masa,
acum primavara. Dupa o iarna lunga in care ne-am delectat cu muraturi si am
dus dorul verdeturilor, acum ca acestea au aparut in piete ca dupa o explozie
verde, incercam sa ne bucuram la maxim de prospetimea si savoarea lor, ca sa nu
mai spun de beneficiile pe care ni le aduc acestea sanatatii.
Probabil majoritatea dintre voi deja v-ati
bucurat de o salata proaspata, dar o sa va prezint si varianta mea sau cel
putin o sa va fac pofta sa o mai pregatiti inca o data.
Ingredientele necesare:
-
o salata
verde
-
o
legatura de leurda
-
o
legatura ceapa verde
-
o
legatura ridichi rosii
-
sare,
ulei, otet
Salata
o spalam bine, frunza cu frunza, ca sa nu avem surpriza sa rontaim nisip intre
dinti, si o tocam cu cutitul sau mai bine, asa cum procedez si eu, o rupem cu
mana, asa o sa isi pastreze mai mult aspectul fresh. Si pentru ca v-am obisnuit
sa va enumar cateva calitati ale alimentelor, nu puteam sa neglijez salata
verde. Pe langa faptul ca are un continut caloric redus (90% apa), aduce si un
important aport de acid folic, vitamina C, beta-caroten si potasiu. Reduce
riscul de boli cardiace, cancer si combate insomnia.
Leurda
o tocam marunt (proprietatile ei le-am enumerate aici), la fel si ceapa verde.
Curatam capetele ridichiilor si le taiem feliute nu foarte subtiri.
Amestecam
toate ingredientele, adaugam sarea, uleiul si otetul, toate dupa gust.
Hai
ca nu am muncit prea mult. Si rezultatul efortului nostru este unul sanatos si
gustos.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu