green

miercuri, 9 mai 2012

Bilute de cascaval










Unul dintre aperitivele pregatite de mine si apreciate de catre invitati au fost aceste bilute de cascaval, apetisante si in acelasi timp usor de pregatit. Dar nu trebuie sa va conving eu, va puteti convinge chiar voi.


Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

-         100 gr branza topita
-         100 gr unt
-         150 gr cascaval razuit
-         putina smantana
-         piper, boia, nucsoara macinata, patrunjel verde pentru condimentat
-         seminte de mac, seminte de susan, seminte de in, chimen, patrunjel verde, marar pentru invelis

          Branza topita o amestecam cu untul, apoi cu cascavalul razuit si cu putina smantana, atata cat este nevoie ca amestecul sa nu fie prea moale.

          Condimentam cu piper, boia, nucsoara macinata si putin patrunjel tocat fin.


          Modelam cu acest amestec bilute nu prea mici.

          Bilutele astfel formate le tavalim prin orice dorim noi si ni se pare mai apetisant. Eu am facut un amestec de seminte de susan cu seminte de in, unul din seminte de susan cu chimen, am mai tavalit prin mac, patrunjel verde tocat fin, marar verde, boia dulce de ardei.


          Tot ce va pot spune eu este ca toate sunt delicioase, dar cel mai bine s-au papat cele invelite in verdeata.

          Le putem servi si pe cate o felie de rosie, fixate cu ajutorul unei scobitori.







          Spor la bucatarit si la savurat!



2 comentarii:

  1. Vreau sa le fac si eu in week-end! Sper sa-mi iasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor! Asteptam sa ne spui cum ti-au placut, ca de iesit sigur o sa-ti iasa bine!

      Ștergere