A fost prima data cand am incercat acest
aperitiv si va spun sincer ca nu a fost si ultima. Va recomand cu caldura sa le
incercati, in primul rand pentru ca sunt foarte gustoase aceste cubulete si nu
in ultimul rand sunt foarte de efect pe masa festiva si cu siguranta vor
ademeni toti invitatii sa le deguste. Poate sunt si putin subiectiva tinand
cont de faptul ca sunt o mare fana a ardeiului gras, care face o echipa buna in
acest preparat cu toate ingredientele.
Nu ramane decat sa incercati ca sa va
convingeti si voi.
Avem nevoie de:
-
6
felii de paine integrala de secara
-
200
gr crema de branza
-
100
gr telemea de vaca
-
50 gr
unt la temperatura camerei
-
50 gr
smantana
-
1
ardei gras rosu (eu am folosit doar ½)
-
1
plic de gelatina
Incepem
prin a freca untul moale cu crema de branza.
Adaugam
mai apoi smantana, telemeaua rasa si ardeiul tocat marunt si amestecam pana se
omogenizeaza bine totul.
Preparam
gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu as recomanda sa puneti mai
putina apa, adica nu chiar 100 ml, ci in jur de 70 ml. Puneti gelatina in apa
rece si lasati cam 10 minute. Apoi puneti la bain-marie si amestecati pana se
dizolva gelatina. Foarte important este sa nu fierbeti pentru ca o sa-si piarda
proprietatile. Lasam sa se raceasca un pic.
Amestecam
gelatina pregatita in compozitia de branza.
Tapetam
o tava de chec (a mea are dimensiunile de 9x32cm) cu folie alimentara. Punem pe
fundul ei 3 felii de paine, atatea au incaput la mine. Turnam apoi compozitia
de branza si deasupra acoperim cu restul de felii de paine. Acoperim cu folia
alimentara si dam la frigider cel putin 3 ore.
Dupa
timpul petrecut la racoare scoatem din tava si taiem in cuburi.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Sunt ca niste prajituri.
RăspundețiȘtergereDiana mea rontaie ardei toata vara,tare-i plac.
O zi buna!
arata f f bine!
RăspundețiȘtergere