green

miercuri, 16 mai 2012

Cuburi aperitiv










A fost prima data cand am incercat acest aperitiv si va spun sincer ca nu a fost si ultima. Va recomand cu caldura sa le incercati, in primul rand pentru ca sunt foarte gustoase aceste cubulete si nu in ultimul rand sunt foarte de efect pe masa festiva si cu siguranta vor ademeni toti invitatii sa le deguste. Poate sunt si putin subiectiva tinand cont de faptul ca sunt o mare fana a ardeiului gras, care face o echipa buna in acest preparat cu toate ingredientele.

Nu ramane decat sa incercati ca sa va convingeti si voi.



Avem nevoie de:

-         6 felii de paine integrala de secara
-         200 gr crema de branza
-         100 gr telemea de vaca
-         50 gr unt la temperatura camerei
-         50 gr smantana
-         1 ardei gras rosu (eu am folosit doar ½)
-         1 plic de gelatina

          Incepem prin a freca untul moale cu crema de branza.

       Adaugam mai apoi smantana, telemeaua rasa si ardeiul tocat marunt si amestecam pana se omogenizeaza bine totul.

          Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu as recomanda sa puneti mai putina apa, adica nu chiar 100 ml, ci in jur de 70 ml. Puneti gelatina in apa rece si lasati cam 10 minute. Apoi puneti la bain-marie si amestecati pana se dizolva gelatina. Foarte important este sa nu fierbeti pentru ca o sa-si piarda proprietatile. Lasam sa se raceasca un pic.

          Amestecam gelatina pregatita in compozitia de branza.


          Tapetam o tava de chec (a mea are dimensiunile de 9x32cm) cu folie alimentara. Punem pe fundul ei 3 felii de paine, atatea au incaput la mine. Turnam apoi compozitia de branza si deasupra acoperim cu restul de felii de paine. Acoperim cu folia alimentara si dam la frigider cel putin 3 ore.


          Dupa timpul petrecut la racoare scoatem din tava si taiem in cuburi.
 
 




          Spor la bucatarit si la savurat!

  Sursa de inspiratie: Caietul cu retete        

2 comentarii: