green

miercuri, 23 mai 2012

Cupcakes cu spuma de capsune










Nu stiu voi, dar eu sunt innebunita dupa capsune si cirese, asa ca de cum apar ma infrupt cat pot de mult cu ele. Si pentru ca imi place si diversitatea incerc sa le savurez sub mai multe forme. Aceste cupcakes le-am incercat azi pentru prima data si va spun ca am fost mai mult decat incantata.

Pe langa blatul super pufos ne asteapta la interior o surpriza dulce, iar deasupra spuma intareste savoarea capsunelor. Si toate astea fara prea mult efort.      
  

Pentru aprox. 12 cupcakes avem nevoie de:

Pentru blat
-         2 oua
-         100 gr zahar
-         80 gr faina
-         2 linguri fulgi migdale zdrobiti
-         50 ml ulei
-         1 lingurita rasa de praf de copt
-         esenta de vanilie
-         9-10 capsune
-         1 lingura faina
-         2 linguri fulgi migdale (eu am pus migdale zdrobite)

          Pentru spuma
-         2 albusuri
-         100 gr zahar
-         50 gr capsune

          Dupa ce am pregatit ingredientele ne apucam de treaba. Pentru briose separam ouale si incepem prin a bate spuma albusurile cu un praf de sare.

          Cand albusurile sunt o spuma tare adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare.

          Adaugam si uleiul, apoi amestecand usor cu o lingura punem faina cernuta cu praful de copt si amestecata cu cele 2 linguri de migdale zdrobite.


          Turnam compozitia in formele de briose, in care am pus hartiute, si le umplem putin peste jumatate.

          Trecem capsunele prin faina si le punem in mijlocul fiecarei briose, in aluat.

          Presaram pe langa capsune fulgi de migdale sau daca nu aveti, ca in cazul meu, migdale zdrobite. Eu am fost tentata sa nu mai adaug aceste migdale, dar o sa va rog pe voi nici sa nu va ganditi. Dau un farmec aparte si fara ele chiar nu au acelasi gust si consistenta.


          Introducem la cuptorul incalzit la 180°C, timp de 25-30 minute.

          Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.


          Intre timp pregatim spuma de capsune. Dam prin blender capsunele. Batem spuma tare albusurile, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. La final adaugam capsunele.


          Cu aceasta spuma decoram briosele, cu ajutorul unui posh. A mea a iesit un pic cam moale, dar nu ne-a deranjat deloc.

          Au iesit atat de delicioase incat cu greu ne-am putut stapani sa nu le mancam pe toate.





 

  
          Spor la cofetarit!



Sursa de inspiratie: Gustos.ro


          

3 comentarii:

  1. iui ...cred ca au o aroma tare buna!!! delicioasee!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine.
    Ador capsunile,mananc foarte multe asa in stare proaspata,mai putin in prajituri.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce pufosenii delicioase!Mor de pofta....!!!!

    RăspundețiȘtergere