Nu stiu voi, dar eu sunt innebunita dupa
capsune si cirese, asa ca de cum apar ma infrupt cat pot de mult cu ele. Si
pentru ca imi place si diversitatea incerc sa le savurez sub mai multe forme.
Aceste cupcakes le-am incercat azi pentru prima data si va spun ca am fost mai
mult decat incantata.
Pe langa blatul super pufos ne asteapta la
interior o surpriza dulce, iar deasupra spuma intareste savoarea capsunelor. Si
toate astea fara prea mult efort.
Pentru aprox. 12 cupcakes avem nevoie de:
Pentru blat
-
2 oua
-
100
gr zahar
-
80 gr
faina
-
2
linguri fulgi migdale zdrobiti
-
50 ml
ulei
-
1
lingurita rasa de praf de copt
-
esenta
de vanilie
-
9-10
capsune
-
1
lingura faina
-
2
linguri fulgi migdale (eu am pus migdale zdrobite)
Pentru
spuma
-
2
albusuri
-
100
gr zahar
-
50 gr
capsune
Dupa
ce am pregatit ingredientele ne apucam de treaba. Pentru briose separam ouale
si incepem prin a bate spuma albusurile cu un praf de sare.
Cand
albusurile sunt o spuma tare adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Urmeaza
galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare.
Adaugam si uleiul,
apoi amestecand usor cu o lingura punem faina cernuta cu praful de copt si
amestecata cu cele 2 linguri de migdale zdrobite.
Turnam compozitia
in formele de briose, in care am pus hartiute, si le umplem putin peste
jumatate.
Trecem capsunele
prin faina si le punem in mijlocul fiecarei briose, in aluat.
Presaram pe langa
capsune fulgi de migdale sau daca nu aveti, ca in cazul meu, migdale zdrobite.
Eu am fost tentata sa nu mai adaug aceste migdale, dar o sa va rog pe voi nici
sa nu va ganditi. Dau un farmec aparte si fara ele chiar nu au acelasi gust si consistenta.
Introducem la
cuptorul incalzit la 180°C, timp de 25-30 minute.
Cand sunt gata le
scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim
spuma de capsune. Dam prin blender capsunele. Batem spuma tare albusurile, apoi
adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. La final adaugam capsunele.
Cu aceasta spuma
decoram briosele, cu ajutorul unui posh. A mea a iesit un pic cam moale, dar nu
ne-a deranjat deloc.
Au iesit atat de
delicioase incat cu greu ne-am putut stapani sa nu le mancam pe toate.
Spor la cofetarit!
Sursa de inspiratie: Gustos.ro
iui ...cred ca au o aroma tare buna!!! delicioasee!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.
RăspundețiȘtergereAdor capsunile,mananc foarte multe asa in stare proaspata,mai putin in prajituri.
Te pup!
ce pufosenii delicioase!Mor de pofta....!!!!
RăspundețiȘtergere