green

duminică, 27 mai 2012

Inghetata de capsuni




     Este weekend, lenevim si ce ar merge cel mai bine in fata televizorului decat sa savuram o inghetata. Stiu, stiu… afara ploua si este racoare si eu va indemn la inghetata. Dar daca ati stii ce delicioasa este nu m-ati judeca. In plus trebuie sa o pregatim acum cat avem la dispozitie minunatele fructe, iar apoi o lasam la congelator pana o sa ne bucuram si de efectul ei racoritor atunci cand o sa vina si vremurile dogoritoare.
  

          Hai sa ne apucam de treaba daca vrem in cupe o inghetata delicioasa.

          Pentru 1 kg de inghetata avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-         400 gr capsuni proaspete
-         o cutie de lapte condensat indulcit (400 gr)
-         250 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
-         2 linguri zahar (eu am pus pentru ca am respectat reteta originala, dar cred ca ar fi mai bine fara, pentru ca iese destul de dulce)
-         esenta de vanilie
-         o lingurita suc de lamaie


Pentru inceput ne ocupam de capsuni, pe care le spalam bine, le curatam de codite si le dam prin blender. Piureul astfel obtinut il amestecam cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie.

Separat mixam frisca lichida cu laptele condesat, la viteza mare timp de 10 minute. Prietena mea Diana, care a incercat si ea aceeasi reteta mi-a spus ca ea a batut mai intai frisca apoi a adaugat laptele condensat si a iesit mai buna. Eu o cred pe cuvant si va spun si voua, alegerea este a voastra cum vreti sa pregatiti.

Dupa ce am obtinut o crema fina adaugam la aceasta piureul de capsuni si amestecam usor cu o lingura sau o spatula.


Compozitia pe care am obtinut-o o turnam intr-o caserola de plastic si o dam la congelator. Dupa 30 minute, scoatem si amestecam bine cu un tel. Dam din nou la rece. Repetam cam de 2-3 ori aceasta operatiune ca sa nu avem cristale de gheata si sa ne bucuram de o inghetata fina si cremoasa.


O pastram la congelator pana in momentul servirii. Cum o servim depinde de gustul fiecaruia. Fie ca o facem in cupe sau in vafe de napolitana, fie ca o facem cu sirop de fructe sau de ciocolata, va spun sigur ca o sa va bucurati de fiecare inghititura.




Spor la cofetarit!



Sursa de inspiratie: Teo's kitchen




4 comentarii:

  1. Eu tot inghetata am,este desertul meu preferat.O am in congelator indiferent de anotimp.Acum servesc de la tine o cupa cu inghetata.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,bunaaaaa,yamiiii!!!
    O seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos decorul final, pacat ca nu simtim gustul in poze!

    RăspundețiȘtergere
  4. Innngheeettaatttaaa ador indiferent de vreme, combinatie si ce o mai fi, iar reteta pregatita de tine mi-a facut mare pofta! Delicios de bine arata!

    RăspundețiȘtergere