green

miercuri, 16 mai 2012

Pere la cuptor










Fetita mea este innebunita dupa pere, asa ca m-am gandit sa-i pregatesc ceva cu ele. Luand carte de bucate a Sandei Marin la rasfoit am gasit aceasta reteta care mi s-a parut perfecta pentru ea. Si am avut dreptate, pentru ca pur si simplu a devorat-o.

Este o reteta tocmai buna pentru masa de seara, rapid de pregatit si cu siguranta pe gustul gandaceilor nostri. Pe gustul nostru sigur este, asa ca putem sa ne bucuram alaturi de ei de aceasta bunatate.



Iata de ce avem nevoie:

-         500 gr pere
-         25 gr unt plus 1 lingura unt pentru uns vasul
-         2 linguri marmelada de caise, eu am folosit o pasta de macese, sau puteti folosi orice gem pe care il aveti in casa (homemade sunt cele mai faine)
-         4 linguri de biscuiti sfaramati sau migdale pisate

          In reteta originala spune sa curatam perele si le taiem felii subtiri. Eu dupa experienta cu o budinca in care am taiat merele felii si nu s-au inmuiat deloc, deci nu prea a putut pitica mea sa le pape prea bine, am ales sa dau pe razatoare perele.

          Ungem cu unt un vas rezistent la foc si punem perele, deasupra punem marmelada, pe care o subtiem cu putina apa. Apoi presaram biscuitii macinati, iar la final punem untul cubulete.


          Dam la cuptorul incins la 180°C, timp de ½ de ora.




          Dupa ce am scos de la cuptor lasam sa se racoreasca un pic si servim, cu pumnii stransi ca piticilor sa le placa.

          Spor la bucatarit si pofta mare prichindeilor!


Un comentariu:

  1. Si Dianei mele ii plac foarte mult perele.
    Arata foarte,foarte bine asa zemoase.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere