green

luni, 21 mai 2012

Prajitura Creme a la creme










Recunosc ca aceasta prajitura am gasit-o din intamplare, prin hoinarelile mele pe bloguri culinare, si ce m-a intrigat cel mai mult a fost prezentarea pe care i-a facut-o Edith, pentru ca pe site-ul ei am descoperit-o, ca fiind una dintre cele mai bune prajituri mancare de ea vreodata. Si daca o sa intrati si voi pe pagina ei si o sa vedeti numai ce bunatati pregateste, cu siguranta o sa vreti si voi sa gustati prajiturica asta care a cucerit-o pe ea.

Eu am facut-o si va spun ca nu regret deloc. Intr-adevar este o prajitura speciala. Si desi o sa va para destul de complicata nu este deloc asa, se face foarte simplu, iar rezultatul merita orice secunda pe care o petreceti in bucatarie.


Ingredientele de care avem nevoie sunt:

Pt blat:
-         9 oua
-         9 linguri de zahar
-         1 ½ plicuri Crème Ole cu gust de ciocolata (de la Dr. Oetker)

          Pentru crema:
-         400 ml smantana dulce Dorna (pentru frisca)
-         400 ml lapte rece
-         2 plicuri Crème Ole de vanilie

          Pentru glazura:
-         3 linguri apa
-         3 linguri zahar
-         150 gr ciocolata de lapte (de preferat Poiana)
-         150 gr unt gras au margarina pentru prajituri

          Dupa ce am pregatit ingredientele ne apucam de treaba. Ne ocupam de blat.

          Separam ouale, apoi batem spuma albusurile. Adaugam zaharul treptat si dupa ce este incorporat tot adaugam si galbenusurile, unul cate unul, mixand la viteza mica.

          Urmeaza praful Crème Ole pe care il incorporam cu ajutorul unei linguri sau spatula, amestecand usor.

          Ungem tava cu unt (am folosit tava mare de aragaz), turnam compozitia si o nivelam bine acoperind toata suprafata tavii. Dam la cuptorul incins la 180°C cam 25 minute sau pana trece testul scobitorii.



          Daca aveti un platou pe care sa incapa intreg blatul il puteti muta pe acesta, daca nu, il puteti lasa in tava in care s-a copt.

          Urmeaza acum sa ne ocupam de crema. Praful Crème Ole il amestecam cu laptele rece pe care il adaugam treptat amestecand bine ca sa nu ramanem cu cocoloase. Adaugam apoi smantana si mixam pana se intareste.

          Cand avem si crema gata o intindem pe blatul care s-a racit, o nivelam bine si o dam la frigider.


          Pentru glazura punem pe foc apa si zaharul, pana acesta din urma se topeste fara sa lasam sa fiarba. Cand zaharul s-a topit adaugam untul, amestecam putin ca sa se topeasca, dam de pe foc si adaugam ciocolata. Amestecand continuu ciocolata ar trebui sa se topeasca, daca nu, mai puneti un pic pe foc, dar nu trebuie sa fiarba, altfel se arde ciocolata.

          Lasam glazura sa se racoreasca si apoi o turnam peste prajitura. Apoi dam din nou la frigider.


          Atentie din nou la taiatul prajiturii. Si aceasta este una dintre cele care necesita cutitul incalzit pentru a o portiona.



 
         Imi pare rau ca nu prea am poze cu produsul final, dar nu am apucat sa le fac inainte ca invitatii mei sa le fure pe toate de pe platouri.

          Spor la cofetarit si la savurat!
         

3 comentarii: