Recunosc ca aceasta prajitura am gasit-o
din intamplare, prin hoinarelile mele pe bloguri culinare, si ce m-a intrigat
cel mai mult a fost prezentarea pe care i-a facut-o Edith, pentru ca pe site-ul ei am descoperit-o, ca fiind una dintre cele mai bune prajituri mancare de ea
vreodata. Si daca o sa intrati si voi pe pagina ei si o sa vedeti numai ce
bunatati pregateste, cu siguranta o sa vreti si voi sa gustati prajiturica asta
care a cucerit-o pe ea.
Eu am facut-o si va spun ca nu regret
deloc. Intr-adevar este o prajitura speciala. Si desi o sa va para destul de complicata
nu este deloc asa, se face foarte simplu, iar rezultatul merita orice secunda
pe care o petreceti in bucatarie.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
Pt blat:
-
9 oua
-
9
linguri de zahar
-
1 ½ plicuri
Crème Ole cu gust de ciocolata (de la Dr. Oetker)
Pentru
crema:
-
400
ml smantana dulce Dorna (pentru frisca)
-
400
ml lapte rece
-
2
plicuri Crème Ole de vanilie
Pentru
glazura:
-
3
linguri apa
-
3
linguri zahar
-
150
gr ciocolata de lapte (de preferat Poiana)
-
150
gr unt gras au margarina pentru prajituri
Dupa
ce am pregatit ingredientele ne apucam de treaba. Ne ocupam de blat.
Separam
ouale, apoi batem spuma albusurile. Adaugam zaharul treptat si dupa ce este incorporat
tot adaugam si galbenusurile, unul cate unul, mixand la viteza mica.
Urmeaza
praful Crème Ole pe care il incorporam cu ajutorul unei linguri sau spatula,
amestecand usor.
Ungem
tava cu unt (am folosit tava mare de aragaz), turnam compozitia si o nivelam
bine acoperind toata suprafata tavii. Dam la cuptorul incins la 180°C cam 25
minute sau pana trece testul scobitorii.
Daca
aveti un platou pe care sa incapa intreg blatul il puteti muta pe acesta, daca nu, il
puteti lasa in tava in care s-a copt.
Urmeaza
acum sa ne ocupam de crema. Praful Crème Ole il amestecam cu laptele rece pe
care il adaugam treptat amestecand bine ca sa nu ramanem cu cocoloase. Adaugam
apoi smantana si mixam pana se intareste.
Cand
avem si crema gata o intindem pe blatul care s-a racit, o nivelam bine si o dam
la frigider.
Pentru
glazura punem pe foc apa si zaharul, pana acesta din urma se topeste fara sa
lasam sa fiarba. Cand zaharul s-a topit adaugam untul, amestecam putin ca sa se
topeasca, dam de pe foc si adaugam ciocolata. Amestecand continuu ciocolata ar
trebui sa se topeasca, daca nu, mai puneti un pic pe foc, dar nu trebuie sa
fiarba, altfel se arde ciocolata.
Lasam
glazura sa se racoreasca si apoi o turnam peste prajitura. Apoi dam din nou la
frigider.
Atentie
din nou la taiatul prajiturii. Si aceasta este una dintre cele care necesita
cutitul incalzit pentru a o portiona.
Imi pare rau ca nu prea am poze cu
produsul final, dar nu am apucat sa le fac inainte ca invitatii mei sa le fure
pe toate de pe platouri.
Spor
la cofetarit si la savurat!
Stiu ca este foarte buna prajiturica.
RăspundețiȘtergereAcu'mi-ai facut pofta,arata foooarte bine.
Te pup!
trebuie sa fie tare tare buna
RăspundețiȘtergerefoarte buna.de mult vreau sa o fac si inca nu am reusit.Sper sa imi iasa.
RăspundețiȘtergere