green

vineri, 4 ianuarie 2013

Bunatati pe mesele de sarbatori










       Bine v-am gasit in noul an, dragii mei! Va doresc ca 2013 sa va fie un an plin de noroc, sa va aduca numai bucurii si impliniri pe toate planurile!

  
In ceea ce ma priveste imi doresc sa fiu prezenta cat mai mult in bucatariile voastre, cu retete pe gustul vostru, sa-mi fac noi prieteni de “bucatarit” si sa-i pastrez pe cei pe care mi i-am facut deja.

Si cum altcumva am putea incepe noul an decat cu o parada a bucatelor pregatite pentru mesele copioase de sarbatori.


Craciunul l-am petrecut la mama, unde ne-am reunit intreaga familie si fiecare a contribuit cu ceva la masa. Mie mi-a revenit partea de desert, preferata mea, mai ales acum de cand sunt insarcinata, pentru ca se pare ca bebe este un mare devorator de dulciuri si ma face sa ma abtin cu greu sa nu infulec orice desert imi pica in mana.

Am pregatit deci mai multe feluri de prajiturici, toate incercate pentru prima data, in speranta ca fiecare o sa aiba cel putin un fel pe placul lui. Toate au iesit grozave.

-         Biscuiti spiralati
-         Fursecuri fragede
-         Biscuiti cu vitralii
-         Chec fin cu portocale (pe care l-am facut in forme mai mici)



          Pentru revelion, pentru ca l-am petrecut acasa am pregatit mai multe: aperitiv, fripturica de porc si desert.

          La aperitiv am pregatit:

-         frigarui aperitiv
-         chec aperitiv cu verdeata
-         toast cu crema de branza si somon afumat
-         salata boeuf
-         salata de sunca
-         salata de vinete
-         si platouri cu diverse mezeluri, branzeturi si legume










          La desert am pregatit:

-         prajitura Rafaello
-         tort cu zmeura si mascarpone




         
          Retetele vor urma, asa ca aveti un pic de rabdare cu mine. Mititica mea este in vacanta, asa ca nu pot sta cu laptopul deschis in prezenta ei, trebuie sa astept pentru ora de somn. Dar sunt sigura ca o sa fiti rabdatori cu mine, ca de obicei.





2 comentarii: