green

luni, 14 ianuarie 2013

Prajitura cu mac si nuca de cocos















 Dupa atatia biscuitei si fursecuri este timpul sa va dau si o reteta de prajitura cu crema, ca doar sunt preferatele mele. Si aceasta in special a ajuns in topul preferintelor de cum am gustat-o prima data. Da, da, stiu, v-am mai spus ca sunt innebunita dupa prajiturile cu mac, de-asta cred ca sunt innebunita de acum si dupa aceasta prajiturica pe care o pregatim repede repejor, fara mari batai de cap.


Iata de ce avem nevoie ca sa o pregatim:

Pentru blat:
-         8 albusuri
-         200 gr zahar
-         5 linguri faina
-         1 plic praf de copt
-         100 gr mac
-         100 gr nuca de cocos


          Pentru crema:
-         8 galbenusuri
-         200 ml lapte
-         100 gr zahar
-         3 linguri faina
-         200 gr unt


          Pentru decor:
-         fulgi de nuca de cocos

          Incepem cu pregatirea blatului prin a bate spuma tare albusurile. Cand avem spuma dorita adaugam treptat zaharul, mixand in continuare.

          In continuare, lasam mixerul deoparte si amestecam usor faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos.

          Tapetam cu hartie de copt o tava (de dimensiune aprox 25x35 cm) si turnam compozitia obtinuta in ea, niveland bine. Dam la cuptorul bine incins la 180°C timp de 20-25 minute (facem testul scobitorii ca sa fim siguri ca este gata).


           Si cum putea mama sa faca o prajiturica fara micul ajutorul de bucatar, datorita caruia ies si mai gustoase prajiturelele.



          Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute. Amestecam cu faina cernuta si apoi cu laptele cald si fierbem la bain-marie pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.

          Frecam untul spuma (cu mixerul) apoi incorporam cate o ligura din crema care s-a racit.


          Crema astfel obtinuta o intindem peste blatul care s-a racit, presaram nuca de cocos si dam la rece cel putin o ora.


Imi pare rau ca nu am poze cu prajiturica portionata, decat pe cele care le-am facut in graba inainte de a pleca de acasa cu platou pregatit de Craciun. Mai tarziu nu am mai apucat sa fac poze pentru ca pur si simplu au disparut din frigider toate prajiturelele. Dar sper sa ma credeti pe cuvant ca este de-a dreptul grozava.


 
  
Spor la bucatarit!





Sursa de inspiratie: Laura Sava



Un comentariu: