green

joi, 17 ianuarie 2013

Prajitura cu biscuiti












 Pentru ca se apropie weekendul si poate aveti pofta de ceva dulce, dar din pacate timpul este principala problema, va dau o reteta rapida si delicioasa. O prajitura de care eu nu ma pot satura si care desi pare banala este de-a dreptul gustoasa. Pana si sotul meu, care nu este un fan asa mare al prajiturilor cu frisca, devoreaza fiecare bucatica.


Avem nevoie de:

-         500 gr biscuiti (petit beurre)
-         1 plic crema de vanilie
-         lapte (pentru a pregati crema la plic, conform instructiunilor de pe ambalaj)
-         400-500 ml frisca
-         optional, ciocolata cu lapte

Pentru sirop:
-         5 linguri zahar
-         2 linguri cacao
-         2 pahare apa
-         1 cubulet mic de unt
-         1 esenta rom


          Mai intai pregatim siropul, pentru care amestecam cacao cu zaharul, adaugam apa si punem pe foc. Lasam sa fiarba putin, pana avem tot zaharul topit, adaugam cubul de unt si dam la o parte de pe foc. Cand s-a racit adaugam si esenta de rom.


          Cat timp se racoreste siropul incepem pregatirea prajiturii.

          Batem spuma tare frisca si o lasam la rece.

          Pregatim crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj.

          Tapetam o tava (eu folosesc una cu dimensiuni aprox de 25x35cm) cu folie alimentara.

          Asezam un strat de biscuiti pe fundul tavii.

          Insiropam cu siropul pregatit ceva mai devreme. Ca sa va spun cu aproximatie, eu pun cam o lingura de sirop la 2 biscuiti, dar acum depinde si ce fel de biscuiti aveti, unii se inmoaie imediat, altii absorb mai mult sirop.

          Aranjam un al doilea strat de biscuiti, de data asta in sens invers decat primul strat (adica, daca primii biscuiti i-ati aranjat pe lung, cei de pe al doilea strat ii punem pe lat). Ii insiropam si pe acestia.

          Urmeaza sa turnam si sa nivelam bine crema de vanilie.

          Peste crema asezam un nou strat de biscuiti, aranjat ca primul, si insiropam.

          La final mai punem un strat de biscuiti, aranjat ca cel de-al doilea, si il insiropam si pe acesta.

          Deasupra decoram cu frisca din belsug si radem ciocolata. Pentru ca toata prajitura ti se topeste in gura, mie imi place sa rad ciocolata cu cutitul, pentru ca mi se pare placut sa dai peste bucatele crocante de ciocolata.


          Dam la rece.


          Nu-i asa ca este o prajiturica rapida si pe care o poate pregati oricine? Si sa vedeti ce delicioasa este…









          Spor la bucatarit!





2 comentarii: