green

miercuri, 9 ianuarie 2013

Chec fin cu portocale











Inainte de sarbatorile de iarna mi-am facut cadou cateva forme de silicon pe care intentionam sa le folosesc cu aceasta ocazie. Asa ca am inceput sa caut retete mai speciale, nu un simplu pandispan. Am gasit exact ce imi doream in acest chec cu portocale, pentru ca ce poate fi mai frumos si ce poate intregi mai mult atmosfera de Craciun, decat mirosul de portocale in casa? Si pentru ca inca este sezonul portocalelor v-il recomand si voua cu caldura.


Avem nevoie de:

-         1 pachet unt
-         2 cani zahar (eu am pus mai putin)
-         4 oua
-         1-2 linguri coaja rasa de portocala
-         1 cana suc proaspat de portocale
-         2 cani faina
-         1 plic praf de copt
-         1 praf de sare
-         optional, zahar pudra pentru decor


          Incepem prin a mixa bine untul cu zaharul, pana avem o spuma fina.

          Adaugam ouale pe rand mixand in continuare.

          Punem si coaja de portocale si turnam in fir subtire sucul.

          La final adaugam putin cate putin faina cernuta cu praful de copt si sarea, amestecand usor. Daca vi se pare prea subtire mai puteti adauga putina faina. Va spun asta pentru ca in reteta pe care am gasit-o trebuiau 4 cani de faina, dar mie dupa 2 mi s-a parut destul de bun amestecul asa ca nu am mai adaugat si restul.

          Turnam compozitia in forma de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii. Eu avand forme mai mici am tinut mai putin asa ca nu va pot spune cam cat trebuie tinut daca folositi tavi de chec.



          Dupa ce s-a racit il putem pudra cu zahar pudra.






          Spor la bucatarit!



Sursa de inspiratie: Totul despre mame


Un comentariu: