green

miercuri, 30 ianuarie 2013

Pui Macao











Pentru ca eu sunt o mare fana a preparatelor chinezesti si am vazut ca au un succes mare si la altii m-am hotarat sa va mai dau o reteta de pui chinezesc pe care am incercat-o si noua ne-a placut foarte mult. Sotul a trecut-o pe locul I la preferinte “chinezesti”, eu inca ma mai gandesc intre ea si cea de pui Sichuan.


Iata de ce ingrediente avem nevoie:

-         cca 800 gr piept de pui dezosat
-         5-6 catei de usturoi
-         1 ardei iute rosu (daca sunteti amatori de “picanterii”, eu am sarit peste)
-         1 ardei gras rosu
-         2 morcovi proaspeti
-         1 radacina de telina potrivita
-         15 cm tulpina de praz
-         2-3 tulpini de telina verde
-         2 linguri sos de soia dark (eu nu am gasit dark asa ca am folosit clasic)
-         2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
-         1 lingura rasa de zahar brun
-         2 linguri otet alb (am folosit otet din orez)
-         sare si piper
-         2 linguri ulei de floarea soarelui
-         seminte de susan pentru decor



          Taiem pieptul de pui fasii potrivite, adaugam sare si piper, apoi zeama de lamaie si amestecam bine. Acoperim vasul cu o folie si lasam la rece cel putin 15 minute.

          Cat se “racoreste” puiul, ne ocupam de legume. Morcovii si radacina de telina le taiem betisoare, telina verde si prazul le taiem pe diagonal, fasii lungi, usturoiul il tocam marunt, ardeii ii taiem fasii.


          Intr-o tigaie wok, sau daca nu aveti una, intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul, usturoiul si ardeiul iute, daca il folosim. Tinem cateva secunde, la foc mediu spre mare.

          Adaugam pieptul de pui, amestecand bine ca sa se desfaca bucatile intre ele. Lasam 1-2 minute.

          Adaugam morcovul, radacina tulpinile de telina. Amestecam bine si lasam la inabusit 2-3 minute.

          Urmeaza sa punem ardeiul gras, prazul si zaharul brun. Lasam 1-2 minute, cat sa se inmoaie legumele, dar sa ramana totusi crocante.

          La final adaugam otetul si sosul de soia. Mai amestecam de 2-3 ori si lasam doar cat sa se evapore alcoolul din otet si sa se intrepatrunda aromele.



          Pe farfurii decoram cu seminte de susan si cateva picaturi de sos de soia.       Putem servi alaturi de orez fiert.

         
 


 


Spor la bucatarit si pofta buna!




Sursa de inspiratie: Bucataria Elenei


Un comentariu:

  1. Foarte buna mancarica asta :D
    Hai sa vezi cum mi-a iesit mie: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/05/pui-macao.html

    RăspundețiȘtergere